Jak wyrobic w dziecku zdrowe praktyki zywieniowe?

Jak wyrobic w dziecku zdrowe praktyki zywieniowe? Chociaż nie jest uważany za niezbędny składnik, zwiększone spożycie likopen jest związane ze zmniejszeniem ryzyka wystąpienia określonych nowotworów, w tym raka prostaty i chorób układu krążenia. Likopen jest fitochemiczne rozpuszczalnych w tłuszczach, które pozostaje w http://budmax.co.pl/remonty-warszawa/remonty-biur-warszawa.html organizmie przez kilka tygodni i ma hamowania syntezy cholesterolu i zwiększa efekt degradacji LDL w celu zmniejszenia ryzyka chorób sercowo-naczyniowych.

Likopen jest podobny w konstrukcji do bardziej badanego b-karotenu, ale nie mają aktywność prowitaminy A. Likopen jest pigment rozpuszczalne w tłuszczach, który daje pomidory, guawy, różowy grejpfrut, arbuz, i ograniczoną liczbę innych naturalnych produktów spożywczych ich kolor czerwony. Niewielu Amerykanów rzeczywiście zużywają zalecanych dziewięć owoców i warzyw dziennie zalecane i zatwierdzone przez nowego Żywności USDA Guide. Jeśli są one w stanie zużywają pięć lub sześć porcji, które były bardziej skoncentrowane w substancje odżywcze i fitochemikaliów choroby zapobiegawczy, może potencjalnie prowadzić do poprawy zmniejszenia zagrożeń związanych z chorobami przewlekłymi i zdrowia.

Ponad 80% spożycia likopenu USA szacuje się pochodzić ze źródeł pomidorowych oraz ketchup, sok pomidorowy, sos do spaghetti i sos do pizzy.

Badania wykazały, że likopen z produktów z pomidorów pojawia się łatwiej w obiegu i bardziej, jeśli pomidor ogrzewa się i, jeśli źródłem tłuszczu jest w posiłku. Doprowadziło to do badań innych informacji dotyczących biodostępność, metabolizm i likopenu mechanizmów molekularnych działań biologicznych. Poza tym, nie leży ryzyko nadmiernego spożycia, jak ludzie na ogół sięgają po butelki uzupełnienie, a nie naturalnym produktem. W takich warunkach, arbuzy pojawiły się lepsze źródło dających podobne stężenie likopenu o zwiększonej biodostępności.

Korzyści zdrowotne likopenu mogą wykraczać poza walce z rakiem prostaty i chorób układu krążenia. Ze względu na falę ostatnich doniesień sugerujących kluczową rolę dla zdrowia ludzkiego w likopen, popyt na produkty żywnościowe bogate w likopen, rośnie. Arbuza i arbuza produkty mają tyle samo lub więcej likopenu jako surowych pomidorów i wyróżniać się jako doskonała alternatywa dla zmniejszenia ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób serca.

Christine jest ekspertem marketingu internetowego zawodowe z wieloletnim doświadczeniem w różnych branżach, takich jak: biznes, finanse, nieruchomości, web-design, Zdrowia Medycyna i wiele innych. Arbuz

Artykuł napisany przez: